2021. a konkursile „Eesti kaunis kodu“ valis Tartumaa komisjon kohalike omavalitsuste poolt esitatud nominentide hulgast Tartumaa kolm parimat.

Tiia ja Eduard Katsani kodu Vanaussaia külas Peipsiääre vallas on otstarbekalt kujundatud, kinnistul olevad arvukad hooned on kõik heas seisukorras. Õuel on hulgaliselt eriilmelisi terrasse ja istumiskohti, millelt avanevad suurepärased vaated. Oma suurusega avaldab muljet tarbeaed.

Anneli ja Ahti Koorti kodu Möllatsi külas Tartu vallas üllatab avarusega, õueala suurus on terve hektar. Künklikku maastikupilti on võimendatud erinevate kivirinnatiste ja platoodega. Aias kasvavate valdavalt igihaljaste taimede vormi- ja värvide mängu saab jälgida aia igast nurgast.

Kersti ja Elvis Lillevälja kodus Metsanurga külas Kastre vallas moodustavad uus ja vana ühtse terviku. Väga lühikese ajaga on ehitatud kaks uut elumaja, kus elavad kolm põlvkonda. Oskuslikult on ära kasutatud vana hoone maakivid ning loodud alus tulevasele kiviktaimlale.

Ehkki saime välja anda vaid kolm esikohta, on iga külastatud kodu kaunis ja eriline ning väärib tunnustust. Maakondlikul konkursil osalenuid tunnustab Tartumaa Omavalitsuste Liit 29. augustil toimuval tänuüritusel. Konkursi võitjad pälvivad traditsiooniliselt Eesti Vabariigi presidendi tunnustuse.


Fotod tegi Jane Võsso (Fotolugu OÜ).